Biljana Čakić

Kad bi mi netko ponudio mogućnost da zvuk obrađujem u vrhunskom holivudskom studiju ili s Lukom Čabom, uvijek bih se odlučila za Luku.
Da me se krivo ne shvati, Luka je tehnički izuzetno obučen majstor zvuka, perfekcionist i radoholičar. Kao takav nije jedini. Ono zbog čega uvijek surađujem s njim na svojim filmovima je razumijevanje emotivne i umjetničke komponente zvuka u filmu. Istančanog senzibiliteta, odmah dokuči poantu i predloži kreativno rješenje. Uvijek skromno i bez nametanja. Luka je izuzetno dragocjen suradnik – zna slušati i čuti redatelje pa se s njim usudim eksperimentirati i ići malo dalje od uobičajenih obrazaca montaže zvuka na filmu. Kao snimatelj tona je suradnik s kojim redatelji vole raditi jer smo sigurni da će tehnički sve biti u redu, ženska strana ekipe bit će fascinirana, a najvažnije je što nosi dobro raspoloženje cijelom filmskom setu. Dok radim s njim, osjećam kao da mu je to najvažniji i najbolji projekt koji je radio. I tako svaki put. To nama redateljima daje energije i samopouzdanja koje nam uvijek treba.
Nadam se da će češće ići na neki odmor, jer svaki trenutak koristi da osuvremeni opremu i dostigne prebrzi razvoj tehnologije.
Čuvaj zdravlje, dragi Luka, dragocjen si nam.

Filmovi
Priče o veteranskom uspjehu (2016.)
Gavran 101 (2020.)

Uloga
Redateljica