Pelinče, pelinče – KLAPA DIŠPET

Created with GIMP

Godina
2024.

Izdavač
SoundBrick Studio

Glazbeni producent
Luka Grubišić-Čabo

Nakon što su krajem prošle godine izdale, a potom i promovirale novi album koncertima u Tokyu, djevojke iz klape Dišpet predstavljaju nam s dolaskom proljeća prvi singl, poljsku poskočicu Pelinče, pelinče. Album Jedna ura ‘lada sadržava nove a cappella napjeve koji oslikavaju rad žena u poljima Dalmacije i Primorja. Možete ga poslušati na glazbenim platformama, a očekujemo i njegovu skoru promociju. 

Klapa Dišpet prvim singlom Pelinče, pelinče otvara promociju najnovijeg tematskog albuma Jedna ura ‘lada. Nakon što su krajem prošle godine izdale, a potom i promovirale novi album koncertima u Tokyu, djevojke iz klape Dišpet s dolaskom proljeća predstavljaju nam poljsku poskočicu u kojoj se savršeno ljube motivi dubrovačkog priobalja s ondašnjim načinom ženskog pjevanja u polju. Istraživanjem glazbene baštine prošloga stoljeća i oživljavanjem napjeva autori i pjevačice odaju počast toj zaboravljenoj ženskoj svakodnevici. 

Pelinče, pelinče prvi je i najavni singl s EP albuma klape Dišpet čiji tekst i glazbu prema elementima pjevanja o branju pelina iz dubrovačkog primorja potpisuje Vedran Bonačić. Album je usnimljen, masteriran i objavljen pod okriljem SoundBrick studija, a produkcijski ga potpisuje prepoznatljivo i etablirano uho, Luka Grubišić-Čabo. 

Ovo izdanje sufinancirano je sredstvima Ministarstva kulture i medija, Ureda za kulturu Grada Zagreba i Hrvatskog društva skladatelja. 

U iščekivanju sorašnje promocije uživajmo u Dišpetovom Pelinu.